14-04-2015

Weekendfiskeri i Isefjord midt og nord

Fiskede med Lars Hjelmsø lørdag og søndag. Lørdag startede vi et af de steder, hvor jeg fik fisk torsdag. Betingelserne var dog lidt anderledes med høj sol, vindstille og sommertemperaturer, og jeg troede faktisk ikke meget på det. Men vi havde ikke været i gang længe, får vi så den første fisk, og kort tid efter så vi en fisk bag os. Pludselig havde Lars fast fisk ved at kaste langs med land, og den var bare hårdtfightende. Jeg kastede straks hen i samme område, men det var først, da jeg lod fluen synke, at der var kontakt. Denne fisk fightede også rigtig hårdt, og mens jeg dresserede den, havde Lars landet en 47 cm blankfisk, og havde virkelig gang i den med følgere og hug. Særligt den ene trak så stor en kølvandsbølge på det lave vand, at det gav kuldegysninger. Jeg fik imellemtiden landet en nedgænger på 50+. som jeg selvfølgelig genudsatte. I næste kast havde jeg igen et rigtig godt hug, og så var det slut lige så hurtigt, som det var begyndt, men det var meget intenst, mens det stod på. Lidt tid senere fik jeg dog en målsfisk men den store stime, så vi ikke mere til. Efter en spisepause gik vi ud på revet, men der var ingen kontakt overhovedet, selvom det så perfekt ud. Vi besluttede at give en nordligere plads er skud, da den måske også var kommet i gang plus den ville være lidt mere vindudsat. Snakkede først med to fluefiskere, som havde fået to fisk og set flere, men det havde været på 7 timers fiskeri, så det var åbenbart ikke vildt gang i den. Vinden var tiltaget, og det så igen perfekt ud, men der var mærkbart færre kutlinger på lavt vand. Vi fiskede et pænt stræk, men vi mærkede ikke noget, og efter lidt rådslagning kørte vi tilbage til første plads for at tage aftentrækket. Da vi kort tid efter var fremme, var vinden tiltaget, og det var tydeligt, at der var en front på vej, da tunge skyer hang truende i horisonten. Det blev sværere for mig at kaste, men Lars fandt lidt fisk på spinnegrejet, som han dog mistede. Da vi kørte hjemad havde vi været igennem en ret omskiftelig dag vejrmæssigt, hvor april viste sig fra sin bedste og værste side.

Efter lidt hygge lørdag aften med whiskey og strategi for søndagen, sad vi bilen igen med kurs mod en plads på den vestlige side af Isefjorden grundet den kraftige vesten vind. Da vi var kommet i tøjet mødte vi en venlig fluefisker, som gav os lidt hotspots på strækket. Altid rart med lidt tip, da det er en ny plads for mig. Vi fiskede et langt stykke af, hvor bunden så rigtig lækker ud flere steder. Lars fangede en UM'er og mistede en på samme størrelse, men jeg trak en nitte, og der skete ikke mere, da vi fiskede os tilbage mod bilen. Et lidt magert resultat i forhold til, hvad vi plejer at præstere på denne tid i april, men som altid er ekstremer vejrmæssigt aldrig af det gode.

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden