29-03-2015

Orø konkurrence og Isefjorden nord

Var først over for at se, hvad der blev indvejet til Havørred Open på Orø. Der var fanget nogle flotte fisk, og vinderfisken var en flot blankfisk på 2,9 kilo. Der var fanget 120 havørreder på de to dage af de ca. 40 deltagere, og det må siges at være et rigtig flot resultat, hvor Isefjorden har vist sig fra sin bedste side. Der er allerede planlagt en ny "Isefjorden Havørred Open" den sidste weekend i oktober 2015. og det er meningen de to events skal være tilbagevendende begivenheder og udbygges fremadrettet. Snakkede med Henrik, som jeg havde mødt i går og tidligere på dagen, som var så heldig at vinde lodtrækningspræmien på 3000,-kr. Henrik og hans makker havde fået 12 fisk på de to dage. Efter en sludder med Lars Juel, Nicolai Kristiansen og Jesper Ørnfeld, som er en af dem, som står bag konkurrencen, måtte det være tid at komme ud og fiske igen.

Jeg valgte at køre i den nordlige del af fjorden, og da jeg kom frem stod vinde skråt på land og var aftagende. I tredje kast var der bud efter min Pattegris, og jeg kunne hurtigt mærke, at det var en af de bedre fisk. Den gik tungt og dybt, og der gik et stykke tid, inden jeg så den første gang. Det var en 60+ fisk helt blank og i super kondition. Efter en rigtig god fight, hvor jeg havde den inde flere gange og hånden på. Men den var så bred, at man ikke bare kunne løfte den, og den fik sig vredet fri hvergang. Fjerde gang så den træt ud, og jeg havde den inde på lavt vand, og jeg fik hånden omkrig den, men i det samme røg fluen ud, og den fik endnu engang vredet sig fri og svømmede langsomt ud mod dybere vand og var væk. Fiskede strækket igennem men det var først, da jeg startede forfra, at der var kontakt igen, og jeg fik en tyk 45 cm fisk som trøst. Men en super oplevelse på 1½ times fiskeri, og denne gang vandt, det der indtil nu var årets bedste fisk.

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden