08-03-2015

Isefjorden på langs

Lørdag guidede jeg Jan Bang og hans ven Kenneth, som gerne ville i gang med fluefiskeriet. Vi fik kastetrænet, snakket grej og jeg viste dem vaderuter, hotspots og fiskestrategi. Desværre ville havørrederne ikke lege med, men de fik da noget at arbejde med og forhåbentlig bærer deres anstrengelser snart frugt. Der blev heller ikke fanget noget af andre.

I går var jeg så selv afsted hele dagen. Jeg startede helt i syd lige nord for Tempelkrogen, men der var ingen kontakt. Rykkede til en plads tæt på, hvor vinden var mere på og dermed mere gang i vandet. Tog et rigtig langt stræk men lige meget hjalp det. Herefter var min strategi så, at fiske mig nordpå på østsiden af fjorden med korte stop udvalgte steder, indtil jeg forhåbentlig fandt fiskene. For at gøre en lang historie kort, så fiskede jeg på flere spots uden held på trods af rigtig fine forhold. Ved 16-tiden var jeg så nået ret nordligt og ville lige gi' en plads en halv time, inden min sidste destanition, hvor jeg ville tage aftentrækket. Der gik kun kort tid, før der var kontakt. Det var en ilter springfyr på 42 cm, som røg med hjem. Kastet efter var der fisk igen, denne gang en målsfisk, som jeg genudsatte. Næste kast var der hug, og så var det slut. Prøvede selvfølgelig strækket igen men uden resultat. Rykkede sidste gang til en nærliggende plads, hvor jeg havde guidet dagen før. Men selvom det så perfekt ud, og min lilla KJM Worm så uimodståelig ud, skete der intet. En dag hvor der virkelig skulle køres efter fiskene, og jeg var på 7 spots og havde kun 10 minutters action i 3 på hinanden følgende kast. Men såden er forårsfiskeriet, og om det skyldes meget korte hugperioder, eller at fiskene er kort tid under land vides ikke, men mobilitet er nøglen som altid...

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden