02-03-2015

Lystfiskeri som valgfag

En ven af mig Michael Røsher har tidligere kontaktet mig, fordi han har en ide om, at bringe lystfiskeri på skoleskemaet som valgfag. Dette skal foregå i Roskilde kommune i Ungdomsskole regi med Michael og jeg som undervisere. Da Roskilde kommune er med i Fishing Zealand, er der nogle ting, som bliver meget lettere bl.a. vil de byde ind med diverse aktiviteter, og deruover er Ørrredpatruljen jo søsat i netop Roskilde. Vi har derfor været til et møde med Ungdomsskole leder Mogens Lerbech og Uffe Clemmesen/Pia Amaia Rangan fra Ørredpatruljen om et fremtidigt samarbejde. I går var vi så nede og se klækkeriet og Gedddebækrenden, hvor Ørredpatruljen har lavet vandpleje. Har tidligere omtalt dette super projekt, som virkelig bringe unge mennesker tættere på nature. Vi hørte om deres undervisning og fremtidige tanker, og om hvordan selve klækkeriet bliver drevet. Det var meget opløftende at se de små "øjenæg" hvor nogle af dem kom fra en 7 kilos fisk, som de selv havde elfisket. Både Michael og jeg ser frem til et fremtidigt samarbejde, idet jeg bl.a. skal på kursus i vandpleje, og dermed kan undervise i Ørredpatruljen og evt. også udbrede det til Frederikssund Kommune. Og selvfølgelig skal vores to "fiskeprojekter med unge mennesker" finde sammen fremadrettet, og det tegner meget lovende.

Om aftenen var jeg så til møde med reprænsentanter for Hammergården, som jeg også har nævt her på bloggen. Det er tanken at der bliver etableret et "Center for bæredygtigt lystfiskeri" Godt nok en lang proces med projektbeskrivelse, søgning af fonde mm. Men der blev tænkt store tanker med undervisning, naturgenopretning, mulighed for overnatning og diverse faciliteter for lystfiskere herunder guidning. Så en dag der blev brugt på lystfiskerelaterede projekter, men spændende at være en del af.

Se mere om Hammergården her http://www.hammergaarden.dk/

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden