26-02-2015

Nordkysten

Efter min tur med Niels sidste lørdag, hvor vi havde snakket om vinterfiskeri, og hvor Niels ganske rigtigt havde sagt, at det jo ikke er raketvidenskab, at finde det varmeste vand og dermed forhåbentlig fiskene. Det er jo bl.a. derfor, de åbne kyster har fisket så godt i denne milde vinter i forhold til fjordene, hvor vandet indtil nu har været omkring 2 grader mod 3-4 grader på åben kyst. Efter at have tjekket http://ifm.fcoo.dk/ for at se, hvor vandet skulle være varmest indenfor rimelig køreafstand, valgte jeg at køre til en kendt plads på Nordkysten til lidt fyraftensfiskeri. Pladsen jeg havde valgt, lå i et område, hvor den kraftige fralandsvind iflg. prognosen skulle føre en lomme af 2-4 grader varmt bundvand ind. Da jeg kom frem, var der mindre gang i vandet, end jeg regnede med, da skrænterne skærmede godt for den friske sydøstlige vind. Godt nok ikke mine favorit forhold, men så var der måske mulighed for noget pürsch fiskeri i det stille vand. Der var lidt svæv i vandet, og jeg målte vandet til 3,8 grader, så min research havde været rigtig. Nogle spinnefiskere var i gang på strækket men ikke på revene. Jeg affiskede de to rev, og sidst på det bagerste rev, så jeg en fisk lave et "delfinhop" indenfor kastehold. Jeg kastede straks min flue hen i området, men der skete ikke noget, selvom jeg affiskede resten af revet grundigt. Jeg fik dog en UM'er senere, men det vilde fiskeri udeblev. Snakkede dog med en spinnefisker, som fortalte, at der var blevet fanget flere fisk tidligere på dagen.

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden