07-02-2015

Tuse å

Fiskede igen i Tuse å tirsdag den 10. februar og efter kort tids fiskeri på et andet stræk end sidst, havde jeg en havørred på. Den stod i et dybt hul, og kastet inden, havde jeg mærket et stød i linen. Den røg desværre af efter kort tids fight, men det viser potientialet i åen, og jeg glæder mig til resten af sæsonen.

Som jeg skrev sidst, har jeg meldt mig ind i TØS, og da vinden var dårlig til kysten, måtte jeg ned og få afløb for mit åfiskegen. Jeg var spændt på, hvordan fiskestrækkene ville være. Da jeg kom frem viste det sig at være nogle rigtig fine stræk, som flere steder egnede sig rigtig godt til fluefiskeri, da der var god fart på strømmen. Ved godt at der selvfølgelig er meget vand nu, men der er rimeligt fald flere steder, og åen er flere steder faktisk større end jeg regnede med. Så der kommer jeg helt sikkert til at bruge nogle timer spredt over sæsonen, som løber fra 1. feb. til 18. okt. på de øvre stræk. Fiskede et stykke af hvor åen var smal og dyb med flere oplagte standpladser, men der var ingen kontakt. Herefter blev åen bredere og lavere, og jeg satte et par fluer i bunden, men det viste da, at jeg fiskede dybt nok. Fiskede et langt stykke og i et sving, kastede jeg fluen over til modsatte bred, og fluen var knapt landet, før jeg så en fisk i overfladen, som tog min flue. Sage stangen flexede godt, og fisken brugte strømmen godt, men da det var en udleget fisk, kom den hurtigt ind til bredden, hvor jeg lod den ligge i vandet. Tog et par billeder og målte den til 55 cm og genudsatte den derefter hurtigt. Dejligt med kontakt på første tur, særligt når jeg tænker på de mange timer, jeg har brugt i Mörrum og Skjern, hvor der er langt mellem kontakterne. Godt nok en tynd bandit, som Jens Bang senere skrev, men min første Tuse å ørred var en realitet, og fantastisk med så godt å fiskeri tilmed på Sjælland. Så stor tak til TØS, som har gjort dette muligt, og jeg skal helt sikkert bidrage i det frivillige arbejde.

Keld Juul

Kommentarer

Rune Hylby

11.02.2015 22:46

Hej Keld. Velkommen til, og tillykke med den fine fisk. Venligst, Rune Hylby.

Keld Juul

12.02.2015 09:52

Hej Rune. Selv tak. Godt nok en fin å I har der. Havde en mindre fisk på i tirsdags, som dog røg af. Ser frem til flere ture i åen og som skrevet selvfølgelig være med i det frivillige arbejde.

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden