01-02-2015

Isefjord nord

Havde lige et par timer i dag til en smuttur på kysten. Kørte nordpå da jeg ville på Nordkysten grundet den seneste tids fangster. Vidste godt det var et sats, da vinden skulle komme fra nordlige retninger, men der var ikke ret meget vind, da jeg satte mig ind i bilen. Da jeg kom frem, måtte jeg sande, at der var en tiltagende jævn iskold nordlig vind og brækkende bølger, så det var ikke lige der, jeg skulle fiske. Havde heldigvis lavet en backup plan og kørte hen til en plads i den aller nordligste del af Isefjorden, hvor jeg kom lidt i læ for vinden. Til at starte med gik det okay med kastene, men vinden som kom fra højre tiltog, og jeg måtte derfor kaste baglæns. Fiskede et udvalgt stræk igennem flere gange, da jeg var lidt låst, da der var flere andre fiskere på begge sider af mig, som også var krøbet i læ for vinden. Der var dog heller ingen fisk denne gang, og jeg har som sidste år haft svært ved at bryde januarkoden i form af fast fisk. Så heller ikke andre, som fangede noget. Vandtemperaturen er også ved at være godt nede i fjordene nu - målte ca. 2 grader, men vandet er stadig varmere på åben kyst.

Har netop meldt mig ind i Tuse Å's Ørredsammenslutning (TØS). Selvfølgelig for at fiske i åen, men også for at deltage i det store fiske- og vandplejeprojekt, som er ganske enestående og banebrydende. Arbejdet omhandler jo netop en stor del af Isefjordens fisk, som enten har fødeå i Tuse å eller andre åer, som er en del af TØS. Har jo også et åfisker-gen, og kan nu få det udlevet i en å med nogle kapitale havørreder indenfor kort køretid. Ved godt det sikkert er skide svært, men det må prøves. Der er premiere i morgen men skal først selv derned i vinterferien.

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden