04-01-2015

Roskilde fjord & Isefjord nord

Har i den forgangne uge fisket nogle timer  i den nordlige del af Isefjorden, hvor jeg har mistet et par fisk, og har på det seneste generelt haft en dårligere krogningsprocent på kun 50% i forhold til normalt 70-80 %. Men sådan er det ind imellem, og Jens Bang og jeg har en teori om, at fiskene tager mere langsomt, når vandet er koldt, hvilket giver et dårligere kroghold. Snakkede dog med Henning, som havde fået en flot 2 kg blankfisk med løse skæl samt flere små.

Har i dag fisket på et par pladser i den sydlige del af Roskilde fjord. Det var usædvanligt højvandet grundet den seneste tids stærke blæst fra vest og i dag fra nordvest, hvilket altid hæver vandstanden i fjordene. Jeg havde overhovedet ingen kontakt i dag, men jeg har tidligere erfaret, at ekstremer aldrig er godt for fiskeriet. Fik også en dagsrapport fra Jens Bang, som i går havde været på Stevns men også uden fangst i den høje vandstand. Har ellers hørt om flere flotte blankfisk omring de 70 cm og tæt på de 5 kg fra åben kyst på både Vestsjælland men særlig Nordkysten. http://sportsfiskeren.dk/fandt-lae-og-oerreder-paa-sjaellands-odde Det sammen gjorde sig gældende sidste år, og man bør altid give den åbne kyst en chance i januar og februar, når vinteren er mild, og vandtemperaturen ikke er i bund.

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden