30-12-2014

Nordkysten

Var på Nordkysten i går sammen med Jens Bang. Vi mødtes kl 8, og da vi steg ud af bilerne bed kulden godt nok noget. Jens' bilsensor viste -14 grader. Da vi kom ned til vandet, dampede det i det inderste bælte, hvor kulden kom ned over skrænten - et meget surrealistisk syn. Har aldrig fisket i sådan en ekstrem kulde før, og vi kæmpede med is i øjerne, is i skægget og kolde fingre. Men vi havde ingen kontakt og besluttede derfor at rykke til en plads uden skrænter, så vi kunne få lidt glæde af solen, og et pladsskifte er altid godt for moralen. Velankommet affiskede vi det lave vand over revet, og der gik ikke længe, inden jeg fik en slank målsfisk, som jeg hurtigt genudsatte. Vi fik dog ikke mere, og vi ville lige tilbage og prøve den første plads igen for at se, om der var kommet fisk ind. Undervejs prøvede vi lige Lars Hjelmsøs hotspot tæt på en halv times tid dog uden kontakt. Der var heller ikke kommet fisk ind på den første plads, og da klokken var kvart i to, kørte vi mod en plads længere vestpå for at tage aftentrækket. Da vi nåede frem, kunne vi se, vi havde det hele for os selv, hvilket altid passer mig bedst, da man så selv bestemme, hvordan pladsen skal affiskes. Jens og jeg startede i hver vores side af revet for at dække det bedst muligt. Jeg bemærkede ikke noget, men der gik ikke længe før Jens havde en fisk på ved at kaste langs med land. Jeg rykkede hurtigt over mod ham, og kort efter havde Jens endnu en fisk med lidt mere størrelse på, som desværre røg af, da fluen havde hægtet. Jens fortalte, at den havde hugget i 3 kast , inden den blev hængende og gik fri af vandet. Mens Jens ordenede forfang, prøvede jeg stækket uden kontakt. Da Jens kom ud, fik han en målsfisk lidt længere henne. Der var åbenbart fisk inde, og jeg gik derfor tilbage for at tage revet igen. På bagsiden af revet var der hug, og de første dybe stød indikerede en større fisk. Men den kom hurtigt til overfladen og kort efter røg endnu målsfisk af. Det begyndte at sne, men jeg ville give strækket et skud mere i det tiltagende mørke, og kl. 16.15 havde jeg flere hug og en UM'er på, som også røg af, og derefter mærkede jeg ikke mere. En meget kold dag hvor vi fandt fiskene på 2 ud af 4 pladse, hvilket er meget godt under de forhold. Det er helt klassisk vintertaktik at skifte plads ofte, indtil man forhåbentlig finder fiskene, og som jeg sagde sidst, var der kontakt på åben kyst...

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden