06-12-2014

Fluebinding

Nu hvor der er lidt længere mellem fiskene og dermed kontakterne, vil jeg prøve rørfluerne og det meget omtalte L-rig for at evt. få en højere krogningsrate på de fisk, jeg kommer i kontakt med. Jeg har derfor bundet nogle forenklede Aliverejer på rør i vinterfarver men også i min tidligere omtalte favoritfarve Olive/Copper dog alle med det nye "sort"  UV. Bliver spændende at se, om det har en mærkbar effekt og skal nok vende tilbage her på siden med noget brugbar statistik samt erfaringer med set up'et.

Har i løbet af ugen fisket en times tid efter de skarptandede i en lokal sø, men jeg havde ingen kontakt. Har heller ikke hørt ret meget fra fjordene i denne kolde og lavvandede periode, men det kan være at vejr- og vindskift har haft en positiv effekt på fiskeriet. Fik til gengæld en meget positiv mail fra Kaj Larsen fra Fabelfisken, hvor han videresendte nogle billeder fra en biolog, som havde været ude og tjekke de nyetablerede gydebanker i Kollerød å, som jeg har beskrevet under vandpleje. Der har på nuværende tidspunkt været ørredaktivitet 6 steder på de 2 nye gydebanker. Se billede under Vandpleje. Imponerende så hurtigt de bliver taget i brug.

Fik om aftenen en melding fra Jens Bang, som sammen med Lars og Sigi havde været på Stevns. Havde stadig været ret lavvandet men de havde fået 2 UM'ere og havde mistet en pæn blankfisk og haft en følger, så der er fisk...

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden