03-11-2014

Vestsjælland

Var sammen med Jens Bang på en to dages tur til Vestsjælland, hvor vi fiskede på nogle af de klassiske pladser. Vi startede dog med lidt lavt vands fiskeri i Isefjorden, og selvom det var utrolig lavvandet lykkedes det os at få en UM'er og have hug og følgere. Mødte også Jesper Ørnfeld "Ørnen", der kunne fortælle om et imponerende antal ørreder i hænderne i år indtil nu - nemlig 512. Jesper fisker stort set hver dag men fantastisk alligevel. Jens og jeg røg videre, da jeg havde lånt et sommerhus ved Bildsø strand. Vel ankommet startede vi fiskeriet ved Frølund Fed, hvor jeg mistede en fisk på ca. 45 og Jens fik en UM'er. Tog aftenfiskeriet ved Kongsmark, hvor Jens også fik 2 UM'ere. Godt trætte ankom vi til det dejlige sommerhus, som ligger 15 m meter fra vandet dog ikke umiddelbart fiskevand, men vi ville tjekke det om morgenen. Kl. 21 gik vi i seng, da vi ville tidligt i gang søndag.

Efter en effektiv oprydning kørte vi mod Kongsmark igen, da vinden var tiltaget og fiskeri ikke var muligt ved sommerhuset. Ved Kongsmark fik jeg en UM'er men ellers ingen kontakt. Rykkede til Reersø, hvor der var godt gang i vandet, og der gik ikke lang tid, før vi havde kontakt. Jens havde lidt følgere, og jeg havde et hug, og i næste kast huggede en god fisk. Kunne kort efter lande en farvet hanfisk på 49 cm, som jeg genudsatte. Senere fik vi begge en UM'er og så lidt fisk, men fandt desværre også flere ulovlige garn. Pludselig var der fisk igen, og den var bare tung og gik dybt, så jeg troede dunderørreden var. Til min store overraskelse var det dog en pæn kysttorsk, og det er meget længe siden, jeg har fået en i den størrelse. På trods af det gode fiskeri rykkede vi videre, da der kom en lidt død periode. Vi tog noget længere nordpå og prøvede først en plads, hvor Jens havde en enkelt følger, inden vi endte ved Røsnæs for at tage aftentrækket. Fiskede et langt stræk af og fik lidt flere UM'ere, men Jens smed også en blakfisk på ca. 60. cm, da forfanget desværre knækkede i et af dens vilde spring. Alt i alt en god tur, og vi havde kontakt på alle pladser, men vi blev endnu engang bekræftet i, at der er rigtig mange UM'ere og langt mellem fisk med størrelse på.

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden