25-10-2014

Lektion i fiskeri på lavt vand

Fiskede sammen med Morten Skov på et hotspot i den nordlige Isefjord. Har fisket på denne plads rigtig mange gange, men Morten ville vise mig, hvor han fik fisk i sidste uge. Vi startede, hvor jeg plejer at gå, men da vi kom hen ad kysten, begyndte Morten at kaste ind mod land. Der gik ikke længe, inden han havde en følger. Jeg har også tidligere fået fisk ved at kaste mod land, men jeg har aldrig tænkt, at der var fisk så langt inde på det stræk. Lidt længere henne fik Morten en UM'er og kort efter en farvet fisk på 45 cm, som stod på mindre end en halv meter vand. Morten havde lidt flere følgere, og så begyndte det at køre for mig, og jeg fangede 3 UM'ere lige efter hinanden og så fisk og havde hug. Vi fiskede os langsomt baglæns, og Morten havde igen følgere. 5-6 sæler fulgte vores antrengelser, og vi snakkede om, at det måske fik ørrederne til at trække væk. Jeg kastede ud over et område med sten og blæretang på meget lavt vand, da  en en pæn farvet halvmeters fisk tog min flue. Efter en kort fight satte den sig desværre i blæretangen og røg af. Vi drak en øl på standen, og da vi i gang igen på bagsiden af revet, fik jeg en UM'er til og mistede en, inden det blev så mørkt, at vi drog hjemad. Men tak til Morten som i kendt farvand viste mig nyt fisketerræn og gav mig en lektion i fiskeri på lavt vand.

Keld Juul

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden